5 saker du bör göra på Feria de Málaga

5 saker du bör göra på Feria de Málaga

Den årliga ferian i Málaga går av stapeln i kväll. Under tio dagar kommer det att vara upplevelser för både stora och små, och så kommer det finnas evenemang för både matälskare och kreativa själar på programmet. En Sueco ger dig här en översikt över fem saker som du inte får missa:
1) Öppningsceremonin under onsdagskvällen (14/8) på stranden La Malagueta i centrala Málaga. Kl. 23.50 håller den kända spanska skådespelaren Adelfa Calvo öppningstal. Kl. 24.00 börjar det ikoniska fyrverkeriet och kl. 00.20 är det konsert med ”Huecco”.
2) Varje dag (från lördag 17/8 till lördag 24/8) är temat magi på Calle Alcazabilla, i centrala Málaga. Mellan kl.12.00-15.30 utgör bröderna Grimms sagor ramarna för workshops, sagoberättelser, teater, dockor m.m.
3) Varje dag (från fredag 16/8 till lördag 24/9) kan man se antika, restaurerade hästvagnar på feriaplatsen (Real Cortijo de Torres). Det sker mellan kl. 12.00-20.00. Den 22/8 kl. 17.30 är det även tävling med hästvagnar i centrum.
 
feria de malaga2019A
4) På söndag kväll (25/8) kl. 20.00 startar paraden som återger de katolska kungarnas intåg i Málaga, på Plaza de la Aduana, i centrala Málaga. Paraden börjar med överlämnandet av nycklarna till stadsporten varefter paraden fortsätter längs följande platser: Císter, Santa María, Molina Lario, Plaza del Obispo, Strachan, Torre de Sandoval, Bolsa, Marqués de Larios, Plaza de la Constitución, Granada, Plaza del Carbón, Plaza del Siglo, Molina Lario, Santa María, Císter, Plaza de la Aduana och det hela slutar vid Alcazabilla (Casa-Hermandad de Estudiantes).
5) Málagas feria är känd för sin stämning i hela Spanien. Därför är En Suecos sista rekommendation att uppleva just stämningen. Fyrverkerierna, de fina traditionella dräkterna, de färgglada klänningarna, flamencon och tallrikarna med skinka av högsta kvalitet, allt finns där för att njutas. Provsmaka t ex det söta, lokala vinet Cartojal som dricks ur små plastglas. Vinet är gjort på olika Moscateldruvor och smaken har nyanser av både honung och citron.
 

Se hela Málagaferians program här

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.