Las Islas – en orientalisk smakupplevelse

Las Islas – en orientalisk smakupplevelse

Restaurangen Fairuz är en grön oas som ligger i anslutning till Hotel Las Islas i Torreblanca, Fuengirola. Hit är det bara en kort biltur upp i bergen från Torreblancas tågstation, så därifrån går det lika bra att promenera. Det är bara att följa skyltarna till hotellet och precis vid ingången står det en gammeldags bil parkerad, så när man se den vet man att man är framme.
Från gatan ser man den vita fasaden på hotellet och överallt är det fullt av grönska. Rummen är nyrenoverade och inredda i andalusisk stil. På den stora terrassen, som även är till för restaurangens gäster, kan man avnjuta en god middag medan man blickar ut över Medelhavet, eller ta en drink vid poolen under träden. Las Islas och Fairuz är inte bara ett trevligt hotell och en mysig restaurang, det är också en perfekt plats för att fira en privat födelsedagsfest eller ett storslaget bröllop.
Restaurangens popularitet har växt sig stor tack vare det libanesiska köket – unikt hälsosam mat. Varje rätt tillagas med en touch av olivolja och grönsakerna dominerar bordet. Maten är till stor del vegetarisk. Hotellets och restaurangens ägare, Omar Samaha, lägger stor vikt vid matens perfektion och fräschör, och då han själv har libanesiska rötter ligger smaken honom varmt om hjärtat.
Att varje besökare är värdefull märks tydligt på personalens personliga service – vi blev välkomnade med öppna armar redan i ingången. Artighet och vänlighet genomsyrar deras arbetslag.


Meza.

Man börjar middagen med förrätten ”meza” och ett glas libanesiskt vin. Meza innebär ett tiotal smårätter som kan liknas vid tapas, och som kan avnjutas i flera timmar i ett gott sällskap. Det dukade bordet är en fröjd för ögat, och aromerna flödar i en väl smakande blandning av kryddigt, salt och syrligt. Det ska ätas rätt, helst med brödet som är vackert uppskuret i små trianglar. Efter meza är det dags för varmrätten. Förutom meza som kittlar smaklökarna är de på Fairuz också duktiga på grillat. Här rekommenderar köket att man fortsätter sin libanesiska afton med de traditionella kött- och kycklingspetten som är smaksatta med samma orientaliska kryddor som meza-rätterna. Om man istället skulle känna sig sugen på någonting annat kan man välja bland de internationella Medelhavsrätter som också finns på menyn, som grillad fisk eller en mör biff som kompletteras med kokta grönsaker, klyftpotatis och sås.
Las Islas är en tillflykt för dem som vill komma bort ifrån en kaotisk vardag en stund, eller en plats för dem som vill fira speciella tillfällen tillsammans med sina nära. Extravagant eller intimt, bara fantasin sätter gränserna.

Tel. 952 47 55 98 –
www. lasislas.info


Från höger, Ägaren Omar och hans fru samt hans team.

Av Mary Touma

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.