KULTUR & HISTORIA: Kulturhistoriska vandringar

KULTUR & HISTORIA: Kulturhistoriska vandringar

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

I samarbete med kommunens utlänningsavdelning arrangerar Pia Bruun flera tema-vandringar i Mijas med fokus på de sidor av staden som bara ett fåtal känner till.

”Mijas är nämligen mycket mer än åsnetaxi och vitkalkad byromantik. Faktiskt vågar jag säga att även om du bott på kusten i många, många år eller kommer hit regelbundet, så kommer vi kunna visa dig sidor av staden som du inte visste existerade”, säger Pia Bruun.

Och det är precis det som är meningen med stadsvandringarna: ”Vi besökare arbetande konsthantverkare, upplever en återblick på Mijas innan 60-talets turistboom och skruvar tillbaka tiden till al-Andalus och det muslimska Mijas.”

Dessutom har du i maj möjlighet att besöka en av de få lokala eko-vinodlare i Mijas. Vi kör till La Alquería och ser hur får och gäss håller vinmarkerna rena från ogräs.

Gömda bevattningsvägar och sofistikerade hydrauliska system är namnet på en utflykt i samarbete med professor och antropolog Juan Porras. Vi får höra hur invånarna under århundraden har utnyttjat lokala källor till bevattning. Vi hittar gamla vattenvägar, depåer, kanaler, brunnar och fontäner, och frågar oss: Vart tog vattnet vägen? Denna utflykt ges på spanska med tolkning till engelska.

För datum, tider och priser, se program. Anmälan görs till: pia.bruun@gmail.com

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco