5 Tips att tänka på innan du flyttar till Solkusten?

5 Tips att tänka på innan du flyttar till Solkusten?

ADVERTORIAL

Tanken på att flytta utomlands från kalla Sverige är det nog många som har tänkt på, åtminstone någon gång under livet. Det är ett stort steg att ta, du kommer lämna vänner, och eventuellt även familj. Oftast är det dock en positiv erfarenhet. Du får uppleva en ny kultur och träffa nya människor och vänner. Maten är oftast också ett dragplåster, men framförallt vädret är en dealbreaker för de flesta när de flyttar utomlands. Spanien är ett av de mest populära resmålen för oss svenskar. Detta i sin tur har lett till att många har valt att flytta söderut och framförallt till södra Spanien. Oavsett om du planerar att flytta permanent, eller bara under säsong, i denna artikel hittar du några av våra bästa tips!

Gå med i grupper på social medier

Innan du reser är det en god idé att söka i olika digitala grupper på sociala medier. Om du tänker flytta till exempel till Málaga, då finns det flera grupper som du kan gå med. Du kan till och med hitta grupper som endast är för svenska medlemmar. Börja med att läsa alla frågor och svar som medlemmar frågor om. Detta är ett bra sätt att bekanta dig med landet eller området du tänker flytta till. Försök bli vän med andra medlemmar, och ställ så många frågor du kan. Om du har fritidsaktiviteter som du gör på din fritid kan du oftast hitta andra likasinnade personer i dessa grupper som du kan få både information av, och bli vän med.

Undersök arbetsmarknaden

Undersök om det finns arbetsplatstillfällen innan du flyttar. I Spanien finns det gott om olika typer av arbeten. Är du ung, då hittar du gott om  jobba som bartender, kypare, eller andra arbeten inom kök och restaurang. Detta är ett bra tillfälle att ha kul och skaffa dig arbetslivserfarenhet som ung, men också på samma gång tjäna pengar.

Däremot om du har mer arbetslivserfarenhet, då är det bra om du kontaktar en arbetsförmedling eller en agent som kan hjälpa dig. Ett av de mest populära jobben som många svenskar jobbar med på solkusten är som bostadsmäklare. Även remote working är numera en trend. Ett av dessa är kundtjänst hos casinon utan svensk licens. Du jobbar från din dator hemma och hjälper kunder lösa diverse problem. Det kan vara en kund som inte mottagit sin välkomstbonus, eller inte fått sina pengar när han har tagit ut dem. Däremot måste du vara beredd att jobba skift både dag och natt. 

Kolla bostadsmarknaden

Beroende på dina preferenser och vad du tycker är relevant när du väljer ett boende, är det viktigt att du först kollar bostadsmarknaden. I Málaga har du oändligt med valmöjligheter och det finns något för alla. Utbudet varierar från den smala plånboken till din tjocka. Några av de mest eftertraktade områdena är det exklusiva La Malagueta, det trendiga Soho, och den mer stillsamma fiskebyn La Pedregalejo.

Anlita en bostadsmäklare

Om du tänker stanna längre, eller bosätta dig permanent, kan det vara en god idé att anlita en expert. Det finns flera svenska bostadsmäklare i Málaga med omnejd som du kan kontakta för att få hjälp. Ett gott råd innan du bestämmer dig är att kolla hur mycket det kostar att hyra eller köpa en bostad i det område du vill bo i.

Hyr ett AirBnb

AirBnB kan vara en god idé att ha som ett alternativ istället för att anlita en mäklare. Det är enkelt och smidigt, och med bara ett par knapptryck så har du bokat ditt boende. Utbudet och priserna kan variera beroende på vilken tid på året du bokar. Detta alternativ är fördelaktigt om du planerar en kortare visit, och medan du letar ett permanent boende. AirBnB är också oftast dyrare än att hyra direkt från en bostadsägare, så planera noga innan du bestämmer dig.

Gör en budget

Innan du planerar att resa till din destination, gör en budget. Om du redan har en inkomst, se till att du har tillräckligt med sparade pengar så att du kan klara dig 3-4 månader. Pengarna måste inkludera din hyra och säkerhet, vilket i normala fall varierar från en till två månadshyror. Om du använder en agent, räkna med att betala minst en halv månadshyra i provision.

Utöver dina boendekostnader måste du inkludera mat. Basvaror är oftast billigare i Spanien. Även alkoholen kostar mindre när du handlar den i den lokala butiken. Sist, men kanske också den mest frestande utgiften av dem alla, är nöje och uteliv. Beroende på budget och vilken typ av person du är, erbjuder solkusten något för alla. Om din ekonomi är begränsad, spendera din tid i det trendiga Soho. Ett centralt område som fokuserar på urban konst och underjordisk kultur. Området har också stora väggmålningar som inkluderar verk av internationellt erkända graffitikonstnärer. Här, hittar du barer, restauranger med en internationell publik.

Lär dig språket

I Spanien klarar du dig relativt bra med bara engelska. Dock är det bara 22% av landets befolkning som talar engelska. Så, att lära dig några enkla fraser och meningar spanska  innan du åker är en bra idé. Du kan ta online klasser, eller ladda ner en språkapp som du kan använda och öva med. Lär dig att hälsa, räkna, och beställa mat eller dricka är en bra start. 

Är du redo att flytta?

Nu har vi har gett dig tips på vad det är du ska tänka på innan du väljer att flytta till soliga Málaga. Om du inte redan har ett jobb, börja med att kolla vad för slags arbetstillfällen som finns tillgängliga. Detta kan du göra via sociala medier som Facebook. Se till att du har en budget som täcker minst 3-4 månaders levande. Om du kvalificerar för dessa, då är det bara att packa din väska och påbörja ditt nya äventyr.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.