Gigantisk temapark på väg · Mijas vill ha status som turiststad · Unicaja Banco kan

Gigantisk temapark på väg

tema park torremolinos

850 miljoner euro är summan som investerarna ämnar investera i den nya storslagna temaparken i Torremolinos. Efter flera års byråkrati har investerarna nu fått de sista tillstånden i ordning för att ta det första spadtaget 2020. Därefter ska det byggas i tre år innan den gigantiska temaparken på 235 000 m2 står färdig. Temaparken blir en kombination av nöjespark, shoppingcenter, hotell- och konferenscenter samt restauranger, och allting ska bygga på de stora ytorna som ligger omkring det nuvarande kongresscentret i Torremolinos. Initiativtagarna förväntar att det årliga besökarantalet kommer att uppgå till 30 miljoner personer. På grund av det nya projektet ska tillfartsvägarna A-7, AP-7 och N-340 byggas ut under de kommande åren.
Projektet blir södra Europas största temapark och självklart även ett av de dyraste och mest ambitiösa som någonsin setts på Costa del Sol.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mijas vill ha status som turiststad

mijas turistby

Det kan låta otroligt men det är inte mindre sant för det. Till skillnad mot städer som Fuengirola, Benalmádena, Torremolinos, Ronda och Nerja har Mijas aldrig fått status som officiell turiststad av Junta de Andalucía. Det vill nu den nya kommunledningen i Mijas göra någonting åt. Att erhålla utmärkelsen från juntan innebär bland annat större bidrag till framtida marknadsföring av staden. Innan det kan ske måste Mijas dock igenom några förändringar för att uppnå kraven. Bland annat måste staden öka antalet sängplatser på hotell, hostal eller privata uthyrningsbostäder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unicaja Banco kan

unicaja bank

Málagas gamla sparbank, som nu är börsnoterad som bank, klarar sig överraskande bra. I en tid med extremt låg ränta, och därmed låga intäkter för bankerna, har Unicaja Banco just presenterat ett överskott på 153 miljoner euro för årets första 9 månader, vilket är 11,8 procent mer än förra året. Bankens nedskärningar av antalet filialer börjar alltså ge resultat. Det samma gör bakens utförsäljning av tunga tillgångar som fastigheter. Till detta tillkommer att Unicaja Banco under årets lopp kunnat avveckla många av sina så kallade tvivelaktiga lån till mindre solventa låntagare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com