Vad går du och tänker på just nu? Kjell Jakobsson

Vad går du och tänker på just nu? Kjell Jakobsson

I denna artikelserie ställer vi varje månad fem korta frågor till en person som har koppling till både Sverige och Spanien.

Denna månad träffar vi Kjell Jakobsson som startade Scandi Supermarket i La Campana 2012, då han bodde i Marbella under ett år. 1979 träffades han och hans fru Karin på Mallorca och 30 år senare blev de ägare till Hotel Feliz. De gjorde en totalrenovering av hotellet där Karin har ansvarat för design och inredning. Hotellet har erhållit fina utmärkelser, bland annat har The Times rankat Hotel Feliz som nummer tio av Mallorcas 20 coolaste hotell. Men det räcker inte. Paret Jakobsson är sanna entreprenörer. Förutom hotellet i Palma är de delaktiga i flertalet hotellprojekt i Sverige och tillsammans äger de företaget Room Republic som driver hotellet Hotell V i Helsingborg, Hotel Statt i Hässleholm och nu i november inviger de lifestyle-hotellet The Vault Hotel i Helsingborg.
Men tro inte att Kjell är en sur affärsman. Tvärt om! Kjell skämtar gärna till det, som en gång när han under en sponsrad ishockeymatch med Färjestad bjöd på konståkning utklädd till självaste Gustaf Fröding.
Det finns mycket som skulle med i en presentation av Kjell – klubbdirektör i Helsingborgs IF, reseledare med aktiviteter på Nya Zeeland, starkt engagemang i projektet Maskrosbarn i Sydafrika och det slutar nog inte där, men mer får inte plats här, den här gången.
 

Vad går du och tänker på just nu?

Jag har precis varit i Sydafrika en vecka och jobbat med vårt egna välgörenhetsprojekt där vi hjälper föräldralösa barn, och mina tankar just nu kretsar kring vilken effekt vi har fått på ett år och framförallt hur vi nu ska ta nästa steg och utveckla Dandelion – maskrosbarn i Sydafrika.
 

Vi träder nu in i november, vad föregår i en hotellägares planeringsarbete denna tid på året?

Invigningen av The Vault Hotel tar upp mycket av vår tid för närvarande. Men även projekteringen av ett 800 m2 stort spa som vi planerar att bygga på Hotel Statt i Hässleholm.
 

Vad är det ni gör så rätt att Hotel Feliz är ett av Mallorcas trendigaste hotell?

Kombinationen av en varm och avkopplande miljö och inredning tillsammans med vår personals engagerade värdskap. På våra hotell har vi inga gäster, vi ser det som att vi har goda vänner på besök och ger dem samma uppmärksamhet som man ger sina goda vänner.
 

Vilken bok läser du just nu?

Livets sju andliga vägar: en praktisk vägledning i konsten att uppfylla sina drömmar av Deepak Chopra. Anledningen är att vi håller på att bygga en företagskultur där vi vill att alla ska känna att allt möjligt. Kraften i rätt tanke och känsla är enorm och det upptar mig mycket just nu.

 

Vad längtar du efter?

Pension… nej skämtar bara! Såklart är det att få åka till Marbella och njuta i vår nyrenoverade lägenhet.
 
Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.