Andalusien siktar mot nytt turistrekord - Patient med hjärnblödning ”glömdes” på sjukhus - Markant förnyelse i Torremolinos

Andalusien siktar mot nytt turistrekord

Det var en optimistisk Susana Díaz som under onsdagseftermiddagen invigde den andalusiska mässmontern på turistmässan FITUR i Madrid. Vanan trogen har Andalusien återigen i år en av mässans största och mest i ögonfallande montrar. Susana Díaz hoppas att turismen i år ska öka med 4,5 procent, vilket innebär att totalt 30 miljoner turister kommer att besöka regionen. För bara två år sedan skulle det ha varit ett helt orealistiskt besökarantal, men i år är målet realistiskt.
FITUR är en av Europas största turistmässor och håller på i fem dagar, och den är öppen för både privatpersoner och företag.
 

Patient med hjärnblödning ”glömdes” på sjukhus

En 44-årig man svävar mellan liv och död på regionalsjukhuset i Málaga efter att han under onsdagen fick en hjärnblödning på det lokala sjukhuset i Antequera. Patienten kördes till sjukhuset om förmiddagen då han hade mycket ont i huvudet, upplevde yrsel och strax innan hade han på ett apotek mätt att han hade högt blodtryck.
När han kallades in till läkaren via sjukhusets högtalaranläggning reagerade han inte. Och ingen annan reagerade på att han inte regerade, vilket berodde på hjärnblödningen, som hade gjort patienten handlingsförlamad. Det kom att gå fem timmar innan personalen tog sig an den ”sovande” patienten som satt i väntrummet.
Familjen till den 44-åriga mannen har nu stämt sjukhuset i Antequera för bristande omsorg.
 
 

Markant förnyelse i Torremolinos

Under året kommer stora delar av vägarna i centrala Torremolinos att byggas om till gågator och flera torg kommer att rustas upp. Den omfattande förnyelsen i staden är uppdelad i två faser och bägge ska vara slutförda innan året är slut. Första ska den centrala gatan Avenida Palma de Mallorca läggas om till gågata. Denna renovering är redan i full gång. Därefter ska Plaza Costa del Sol och de gator som leder till torget moderniseras samt ombildas till gågator.
Torremolinos kommun har avsatt en budget på 2,5 miljoner euro till projekten.

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com