Vad går du och tänker på just nu?
Denna månad startar vi här i En Sueco en ny artikelserie under titeln Vad går du och tänker på just nu? Häri kommer vi varje månad att ställa fem korta frågor till en person som har koppling till både Sverige och Spanien.

Denna månad träffar vi Ulf Hellbacken. Ulf lämnade Sverige för 30 år sedan och är i dag resident i Belgien, där han bor och arbetar. Men han har även bostad på Costa del Sol, här han är huvudauktionär i Centro Nordico – det nordiska centret på vägen mellan Mijas Pueblo och Fuengirola. Ulf intresserade sig för politik redan tidigt i livet och bryter mot Jantelagen då han inte är blyg med sina åsikter.
 

Vad går du och tänker på just nu?

Ja, bra fråga.
Egentligen skulle jag inte vilja yttra mina närmaste tankar med kopplingen till Sverige, men eftersom du har ventilerat mina tankar tidigare (Ulf var månadens profil i En Sueco februari 2016, red.anm.), så ska jag försöka ge dig ett så kort svar som möjligt, fastän det är svårt.
 
Sverige befinner sig i allra högsta grad vid ett paradigmskifte och med det menar jag att vi måste få till stånd ett nytänkande inom främst den svenska politiken, en politik som präglat och regerat den svenska modellen i 100 år.
 
Vi domineras av ”gamar” eller kanske rättare uttryckt politiker, som för det första inte förstår vad som behöver göras och för det andra intresserar sig mera för sina egna intressen.
 
Det finns gudskelov mycket bra svensk ungdom i Sverige i dag. Problemet är bara att den ungdomen aldrig kommer till tals. För att göra din röst hörd måste du gå in i ett ungdomsförbund, där du genast utesluts om du inte följer uppsatta regler. Det finns alltså ingen öppen offentlig debatt, trots alla tv-shower med programmakare som på förhand valt in den för PK-ismen rätta doktrinen.
 
Om ingen radikal förändring sker efter valet i september kommer Sverige som industrination att ohjälpligt hamna i en lägre division. Vi har alldeles för långa köer av obildade människor att försörja och även om stora resurser sätts in kommer vi att få leva med ett tillstånd där den svenska arbetsmarknaden kommer att stå sig kort internationellt, under mycket lång tid.
 

Det är valtider i Sverige, vad tänker du om det?

Svår fråga. De flesta partier bevakar sina revir och gör allt för att vinna eller återvinna förlorade väljare. Här spelar propagandan en stor roll, där ofta ändamålet helgar medlen och då är alla knep inklusive fake news tillåtna. Det
är ingen ärlig, men kanske mera en ”kul” situation, som jag tror vissa PK- journalister skulle uttrycka det?
 

Vad är den största utmaning för en utlandssvensk bosatt i Spanien att tänka över i det svenska riksdagsvalet?

Att man avskaffar SINK-skatten för här boende svenskar, som jobbat och slitit i hela sitt liv för att njuta sina sista år i söderns värme. Det är dem verkligen väl unt, men det blir lite väl tunt när skatten tar 25 procent och den svenska kronan samtidigt faller ohjälpligt.
 

Vi kliver nu in i september, och även om det fortfarande är sommarväder, hur känns det att lämna semestertiden bakom sig?

Jag har aldrig semester. Mitt arbete är min avkoppling och mitt stora nöje.
 

Vad är det roligaste du har att se fram emot just nu?

Att slutföra mitt boende i Bryssel City och leva tillsammans med min gamla ungdomskärlek, där vi kommer att pendla mellan Waterloo och Málaga.
 
Av Sara Laine, sara@norrbom.com. Foto: Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.